hirdetés

Az MSZP feljelentést tesz Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetkezetben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete, valamint hivatali vesztegetés és hivatali visszaélés büntette miatt. A kormánypárti képviselő közleményében úgy reagált a vádakra, hogy az ügyben gyanúsítottként vallomást tevők visszaéltek a nevével és áll bármilyen vizsgálat elé.

 

mengyi 2-blikk

A szocialisták lépését Bárány Balázs elnökségi tag közölte azt követően, hogy a 168 Óra hetilap legfrissebb számában azt közölték le, hogy a fideszes honatya, Mengyi Roland 2015-ben kenőpénzért cserébe biztosított volna előnyt szociális szövetkezeteknek egy uniós pályázatnál.

Bárány Balázs szerint a cikkből kiderül, hogy a Fidesz az „uniós pénzek kilencven százalékát lenyúlná”. „Kilencven százalék villára, medencére, stadionra, Ibizára és morzsák csupán fizetésemelésre, nyugdíjemelésre, kórházra, iskolára és a leginkább rászorult honfitársaink jövőjére” – fogalmazott.

A baloldali politikus közölte, hogy Mengyi Rolandnak azonnal le kell mondania minden pozíciójáról, „hiszen kiderült, hogy gátlástalanul lopja a magyar adófizetők pénzét”. Bárány Balázs közölte továbbá, hogy az MSZP az ügyben az Európai Unió csalás elleni hivatalához, az OLAF-hoz is fordul.

Mengyi Roland fideszes honatya közleményében úgy reagált, a vádakra, hogy az ügyben semmilyen módon nem vett részt. A gyanúsítottként vallomást tevők visszaéltek a nevével és a pozíciójával. Úgy fogalmazott  Mengyi, hogy a lelkiismerete tiszta, készséggel áll minden vizsgálat elé. Hozzátette, amennyiben „a nyomozás érdeke úgy kívánja, és az ügyészség ezt kezdeményezi, kéri mentelmi joga felfüggesztését. Jelezte, hogy mivel folyamatban lévő ügyről van szó, többet nem kíván mondani.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy az állítólagos bűnügyben a fideszes honatyát eddig senki sem hallgatta meg még csak tanúként sem.