hirdetés

Drogtanya és hajléktalanok lakták be az egykor szebb napokat látott MSZP-székházat. Ráadásul a fémtolvajok is lelkesen dolgoznak manapság itt, és ebből élnek. Többek között emiatt is feljelentést tett a Józsefvárosi Önkormányzat közveszélyokozás miatt. Így az ügyben eljáró felszámoló bajba kerülhet. Az épület offshore tulajdonosát pedig feltehetőleg sosem fogják megtalálni.

 Fémtolvajokat igazoltatnak a rendõrök az MSZP volt szákházában a volt Köztársaság , ma II. János Pál Pápa téren. MINDENKIT KI KELL TAKARNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Mint írja a Kocsis Máté vezette önkormányzat: az épület 2010-ig volt a szocialisták tulajdonában, ezt követően pedig a párthoz közel álló egyik cégtől vándorolt a másikhoz. Most éppen egy offshore céghez köthető vállalkozás tulajdonában van, de felszámolási eljárás alatt áll. A közlemény szerint a tulajdonosok hatalmas adósságot és rendezetlen környezetet hagytak maguk után, és az épület már jó ideje a hajléktalanok, drogosok és prostituáltak tanyája, állapota a fémtolvajoknak is köszönhetően folyamatosan romlik.

A környéken élőket egyre jobban zavarja, ami az épületben folyik. Sokan panaszkodnak a szemét, a hangoskodás és a mocsok miatt, egyre több bejelentés érkezik az önkormányzat és a rendőrség felé is. Az udvara tele van szeméttel, bűz árad kifelé. A napokban tűzeset is volt az épületben az ott lévő szemét öngyulladása miatt. A sorozatos rendőri intézkedések és a különböző önkormányzati és hatósági felszólítások ellenére sem a tulajdonos, sem a felszámoló nem foglalkozik érdemben az adósságokkal terhelt ingatlannal – írja az önkormányzat.

Hozzátéve: a rendőrség jelzései alapján és a lakossági panaszok számának növekedése miatt feljelentést tettek közveszély okozása miatt. A feljelentést ismeretlen tettes ellen tették, de abban felhívták a nyomozóhatóság figyelmét, hogy a kialakult helyzethez köze lehet az ingatlanok tulajdonosának is.