hirdetés

Az LMP vadgazdálkodási visszaélések gyanúja miatt feljelentést tett a rendőrségen – közölte Sallai R. Benedek, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője. A párt információi szerint erdészeti vezetők igen nagy értékű vadakat lőttek ki térítésmentesen és rendszeresen vadásztattak politikai vezetőket. Eddig is divat volt, hogy a vadászati társaságok vendégül látták  a különféle politikusokat, főrendőröket, minisztereket, vagy épp a legfőbb ügyészt. Azonban az LMP új ügyekkel rukkolt elő.  Úgy tűnik, a KEHI által feljelentett erdészetek visszavágnak ,és esetleg mesélnek az LMP által kifogásolt vadászatokról.

vadászat 2

A kormánytól függetlenül felmerül ezen fura vadásztatásokban a politikai elit érintettsége, és több esetben kormánytag neve is állítólag. Sallai R. Benedek elmondta, feljelentésükben arra kérik a nyomozó hatóságot, hogy vizsgálja meg, tudják-e igazolni az állami erdőgazdaságok vezetői a tulajdonukban álló trófeák eredetét, illetve azt, hogy milyen politikai döntéshozók vettek részt állami vadászatokon.

A képviselő felidézte: nemrégiben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) feljelentést tett az állami erdészeteknél az erdőgazdálkodásban tapasztalt szabálytalanságok miatt. Az LMP szerint ugyanakkor nem csak a fakitermelésből származó jövedelem kerülhetett avatatlan kezekbe, ezért tett feljelentést az ellenzéki párt a vadgazdálkodással kapcsolatos visszaélések gyanúja miatt is – mondta.

(Fotó: illusztráció)