hirdetés

A köztársasági elnök felfüggesztette annak a bírónak a mentelmi jogát, akit lopáson értek egy DM üzletben. A romagyilkosságokkal is foglalkozó bírónőt üzletszerűen elkövetett lopással gyanúsíthatják meg.

romagyilkosper

Felüggesztették a bírónőt így kitudják gyanúsítottként hallgatni. MInt ismeretes a hírbe hozott neves bírónő állítólag a romagyilkosságok első fokú pere után néhány hónappal többször is lopott egy Drogerie Markt üzletből. A kár nem jelentős. A bírót Áder János köztársasági elnök fosztotta meg mentelmi jogától, így indulhat ellene az ügyészségi eljárás.
A romagyilkosságokat első fokon tárgyaló bírói tanács tagjának ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz. Amíg a mentelmi joga élt, nem hallgathatták ki gyanúsítottként, nem tarthattak nála házkutatást, s nem alkalmazhattak ellen kényszerintézkedést sem. Az általános gyakorlat szerint a nyomozó hatóság a mentelmi jog megszűnése után a lehető leghamarabb igyekszik meggyanúsítani az érintettet – amennyiben kellő bizonyítékkal rendelkezik.
Mint arról beszámoltunk,a bírónő állítólag koromlakkot, fogkefét é parfümöt lopott. Tavaly decemberben érték tetten, a biztonsági kamerás felvételekből derült ki, hogy többször is elemelt márt ezt-azt az üzletből. Az eltulajdonított tárgyak értéke nem érte el az 50 ezer forintot.
A történtek óta a bírónő nem ítélkezhet, de háttérmunkákban részt vesz a Budapest Környéki Törvényszéken. Az üzletszerűen elkövetett lopásért legfeljebb két év szabadságvesztés róható ki, de bírók esetében gyakori, hogy hivatásuktól is eltiltják őket.