hirdetés

Hihetetlen. Autópálya mellett termesztette a marihuánát egy csongrádi férfi. A 35 éves gyanúsítottat őrizetbe vették. Hogy a leleményes termesztő miként bukott le, nem tudni egyelőre, de úgy tűnik, hogy lebukott vetélytársai dobták fel.

éjszaka autópályaA szemfüles csongrádi nyomozók őrizetbe vettek egy férfit, aki az M5-ös autópálya mellett, Szeged közelében termesztett kendert – azaz marihuánát. Ilyen pimasz drogtermesztésre nem is emlékeznek a rendőrök, hisz példa sem volt rá eddig.

A 35 éves férfi az M5-ös autópálya mindkét oldalán több mint egy tucat indiai kendert ültetett és nevelt. A férfinál tartott házkutatáson a rendőrök a növények gondozásához és feldolgozásához használt szereket, valamint csaknem egy kilogramm kábítószergyanús növényi törmeléket, feltehetően marihuánát foglaltak le – közölte Huber Krisztián, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A fiatal drogtermesztő ellen – őrizetbevétele mellett – kábítószer birtoklása bűntette miatt indult eljárás, kezdeményezték az előzetes letartóztatását is. Azt, hogy miként bukott le a férfi, nem tudni pontosan.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy elképzelhető , hogy a nemrég lebukott fóliás drogtermesztők dobták fel a férfit, bízván abban, hogy ők kevesebb évet kapnak majd az együttműködésért cserébe. 
Az ugyanis teljességgel képtelenségnek tűnik, hogy a rendőrök az autópályák mellet gyalogosan járőrözve fésülnek át minden apró centimétert, hogy keressék az esetleges drogültetvényeket. Valljuk be, erre sajnos se kapacitás nincs ily migránsválság idején, se idő, se lehetőségük sincs az agyonhajszolt egyenruhásoknak.