hirdetés

Miután ma elfogtak 14 szurkolót, feladta magát a még hiányzó négy fradista drukker is, akiket a Groupama Arénában kirobbant november eleji tömegverekedés kapcsán kezdtek körözni – írja a Police.hu.

fradi késelésA rendőrség súlyos testi sértés és csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt indított nyomozást, miután ismeretlen tettesek bántalmaztak két szurkolót, akik közül az egyik súlyos, a másik könnyű sérülést szenvedett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság összesen 20 személyt gyanúsít a történtekkel összefüggésben.

A nyomozók a bántalmazással összefüggésben két férfit a meccs másnapján gyanúsítottként hallgattak ki, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. A két férfival szemben a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Azaz ebből is látszik van némi baj a nyomozással, a vallomásokkal, és az eddigi adatokkal bőven.

A rendőrök munkáját nehezíti, hogy ki kell derítsék: ki kezdte a balhét a provokálást.

Később a rendőrök további 18 – a verekedésben részt vevő – szurkolót azonosítottak be, akik közül 14 főt tegnap, az esti órákban elfogtak, előállítottak, majd gyanúsítottként hallgattak ki.

A rendőrség további négy személy ellen elfogatóparancsot bocsátott ki, akik ma önként feladták magukat.
A gyanúsítottak közül a nyomozók összesen 10 személyt őrizetbe vettek és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.
.