hirdetés

Gödöllő közismert cukrászmestere nem csinálja tovább. Pedig egy ország fogott már össze Illés bácsiért és a kedvelt, de nem mai cukrászdájáért, amelyet a Nébih váratlanul ellenőrzött, és egyben be is záratott. Pedig még Gödöllő város is a segítségére sietett. A nyilvánosságot mindig is kerülő Illés bá, a cukrászmester azonban nem küzd tovább, pihen.  

 illés bácsi-Gémesi GYörgyBarna Illés végleg bezárja a cukrászdáját. Csütörtökön délutánra eldőlt, hogy Illés bácsi nem újjíttatja fel a már matuzsálem korú gépeit és nem nyitja ki gödöllői cukrászdáját. A városházán Gémesi György polgármesterrel folytatott egyeztetése során a 77 éves cukrászmester kijelentette, hogy nagyon megviselte az elmúlt egy hét, megromlott egészségi állapota miatt nem vállalja a felújítással és újranyitással járó nehézségeket.

Ötvenévnyi, pihenőnap nélkül töltött munkássága után Illés bácsi végre pihenni fog.

Mint ismeretes, Illés cukrászmesternek  fél évszázadnyi  munkáját kellett feladnia egyik napról a másikra. Egy névtelen bejelentő ugyanis a cukrászüzem műszereit kifogásolta a Nébih-nél, némelyik ugyanis már megvolt vagy 100 éves is. A hivatal pedig lecsapott a kisemberre, a már idős Illés bácsira, és eljárt. Természetesen nem lennénk meglepve, ha a közelben egy új cukrászda nyílna.