hirdetés

Kaszával, ventilátorral, karddal, husánggal és pótkerékkel esett egymásnak két társaság Ercsiben. A közel kilencvenfőnyi tömeg megfékezéséhez egész Fejér megyéből érkeztek rendőrök. A lincselő hangulat amiatt robbant ki, mert egy állapotos lányt két férfi megrugdosott.

kutasi rendőrség

A sértett és a férfiak régóta nagyon rossz viszonyban vannak, az ellenlábas családok többször megkeserítették egymás életét. A földre került lányt a két férfi megrugdosta, majd a sorsára hagyta. Az elsőként odaérő járőrpárnak a sértett elmondta, hogy állapotos, ezért a rendőrök hívták a mentőket, akik a lányt a dunaújvárosi kórházba vitték. Hamar kiderült, hogy a hathetes magzat nem károsodott, a városban azonban híre ment a támadásnak. Mind a sértett, mind az őt bántalmazó39 éves  B. Attila  és a 43 esztendős B. István  családtagjai szervezkedni kezdtek, világos volt, a viszálykodó famíliák ezúttal egy minden korábbinál kiterjedtebb tusára készülnek. A riadólánc mindkét oldalon elindult, telefonon, élőszóban, futva, járművekkel értesítették egymást az összecsapásra készülők, és dél környékén kirajzolódtak a harcvonalak a Dózsa György tér és Dózsa György út környékén. A két szemben álló, mindkét oldalon negyven-ötven fős, vérgőzös hangulatban tobzódó ellenfelek autóemelővel, pótkerékkel, üvegpoharakkal, kővel, ventilátorral és minden más, kezük ügyébe akadó tárgyal dobálták egymást, a közelharcra botokkal, baltákkal, kardokkal, kapákkal, kaszákkal készültek. Hat rendőr igyekezett megakadályozni a küszöbönálló vérengzést, a sokszoros túlerő dacára helytálltak, a forrongó tömegben néhány könnyebb sérülés esett.

A székesfehérvári, a móri, a sárbogárdi és a bicskei kapitányságról ötvenfőnyi kisegítő erő indult az ercsi rendőrök segítségére. A megyei erősítéssel a csoportosulást sikerült feloszlatni, a hangadókat, valamint a tettlegességgel gyanúsítható embereket elfogni.

– A Gárdonyi Rendőrkapitányságra 12 gyanúsítottat állítottunk elő, a nyomozás során kettőjüket tanúként hallgattuk ki. Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottunk eljárást az ercsi Cs. József (41), L. Endre (32), G. Antal (53), A. Kálmán (25), G. József (34), valamint J. István (35), B. Attila, B. István, egy 15 és egy 17 éves társuk ellen. B. Attilát és B. Istvánt egyrendbeli súlyos testi sértés bűntette kísérletével is meggyanúsítottuk, mindegyikük szabadlábon védekezik – közölte Szabó Zoltán alezredes.

(Fotó: illusztráció)