hirdetés

Látványos rendőri akcióban, akárcsak egy amerikai filmben úgy fogták el a XVIII.kerületi rendőrök azt az ámokfutót, aki a Nagybani piacnál luxus terepjáró Audijával az árokban kötött ki. A sofőr a közeli réten próbált meg elbújni de nem jött össze neki a menekülés. A balesetben szerencsére csak a menekülést választó férfi sérült meg. Kiderült nem véletlenül akart lelépni a rendőrök elől.

 

Rég láttunk Budapesten olyan látványos rendőri akciót, mint ami a Nagybani Piacnál történt. A helyszínre kiérkező XVIII.kerületi  rendőrök profi módon pár perc alatt elfogták a közeli réten, korom sötétben a bujkáló ámokfutót. Az egyenruhások akciója nem volt veszélytelen így érthető volt, hogy a kezükben a pisztolyokkal eredtek a menekülő férfi után. Az elveszettnek hitt sofőrt pár perc keresés után meg is találták, ami komoly profizmusra utal, hisz koromsötétben pár zseblámpával egy bukócskát játszó embert nem könnyű megtalálni, de a rendőrök sikerrel jártak.

A férfi luxus terepjárója pár centire csapódott be egy vasbeton oszlop mellett az út menti árokba, így komoly mázlija volt. A szemtanúk elmondása szerint az Audis őket is majdnem telibe találta.

Mi Gyálról jöttünk de egyszercsak szemből előttünk keresztbe az úton, becsapódott az árokba az Audis. Mi megtudtunk állni és így nem ütköztünk neki szerencsére de mint egy repülő olyan sebességgel jött. Nem is tudom mi lett volna, ha eltalál, mi biztos meghalunk. Utána kiszállt az autóból és elkezdett menekülni, mi rettentően megijedtünk-mondat az egyik autós szemtanú.

A másik szemtanú nem titkolta ő hívta a rendőröket de igazából nagyon fél, mert az ámokfutó biztos valami helyi gengszter de reméli nem jegyezte meg az autója rendszámát.

A rendőrök a bújócskát játszó autóst megtalálták és miután meggyőződtek róla, hogy nincs súlyosabb sérülése megbilincselték. Valóban a sofőr látványa, hát nem ijesztő de a nyakában lévő nyaklánc és az igen izmos testalkata szerint biztos nem egy cég könyvelője.

Pár perc alatt ki is derült jó ismerőse a rendőrségnek a bújócskázó menekülő sofőr. Pár hete elkapták ittasan, jogsi nélkül vezetett. Mint kiderült már van bírósági ügye pont ugyanilyen eset miatt. Úgy tűnik nem tanulnak az emberek a hibáikból.

Természetesen alig hittünk a fülünknek, amikor a bújócskázó sofőr azt próbálta meg igaz nehezen forgó nyelvvel a rendőröknek, hogy nem ő vezetett és azt se tudja mi van.

Jó is lenne minél előbb a jogsi nélküli vezetést és az ittas vezetést bűncselekménynek nyilvánítani, amit ez az eset is csak megerősít.

 

(cst)