hirdetés

Szakorvoshiányra hivatkozva a szakrendelő falán mondták le a péntek délutáni szakrendelést  a Péterfyben. Legalábbis egy erről tanúskodó kis tábla szerint. A főigazgató tagadja, hogy hiány lenne szakorvosokból az intézményben. Három munkatárs ellen azonban fegyelmi eljárást indítottak.

péterfy kórház cetli-nol

A Péterfy Sándor utcai kórház három vezető munkatársa ellen indított fegyelmi eljárást Sásdi Antal főigazgató a nőgyógyászati szakrendelő falára kikerült kis táblácska és felirat miatt. A feliraton ez állt: a péntek délutáni rendelés szakorvoshiány miatt határozatlan ideig szünetel. Minderről pedig fotó is készült. A fotó alapján egy páciens kézírással fölé írta:  T. Állam! Fizesse meg tisztességesen az orvosokat! Egy tb-fizető.

A Péterfy főigazgatója a Népszabadságnak azt mondta, nincsen szakorvoshiány, a feliratot a szakrendelés vezetője tette ki, de még nem tudni, miért. Ha bármi probléma adódott volna, azt a nőgyógyászati osztályt vezető főorvosnak kellett volna jelezni, ő felügyeli ugyanis a kórházi szakrendelést. Orvoshiány esetén a főorvosnak kell a helyettesítésről gondoskodni. Ha ő nem tudja megoldani, a kórház orvosigazgatójához fordulhat.

Egyet nem lehet, hogy így bánjanak a beteggel – fogalmazott Sásdi Antal.

(Forrás: Esti Újság–Nol)