hirdetés

Falus lelép a színről
2014-09-29 08:31

Bejelentik a baloldali pártok, hogy Falus Ferenc visszalép Bokros Lajos javára. Mindezt több ellenzéki forrás is megerősítette. Úgy tudjuk, hogy a visszalépését a liberális főpolgármester jelöltnek az Együtt kezdeményezte, mégpedig egy közvélemény-kutatásra hivatkozva, amely szerint Bokros Lajos a legnépszerűbb ellenzéki jelölt.

 falusferenc

Bízzunk benne, hogy szegény Falusnak nem egy facebookos szavazás miatt kell visszalépnie. Így kíváncsian várja mindenki, hogy mely közvélemény kutatás dobta ki, hogy mennie kell. Tény kérdése, hogy szegény Falust a saját sajtósai és kampányfőnökei szívatták meg a legjobban, hisz lejáratták őt a jeges-vízes akcióval, s lejáratták őt mással is lásd a Gázgyár nincs felújítva vagy mégis ? Nos vagy a Fidesz diverzáns egységei épültek be a liberálisok közé vagy egyéb más nagy baj van, azaz maga a jelőlök  sem akarták, hogy Falus legyen Tarlós valós kihívója. Hisz ennyi amatőrizmust másképp összehozni nem lehet.

Azonban más ok is volt ezen brutálisdöntés elött. Az ellenzékiek féltek ugyanis attól, hogy Falus szereplése demotiválni fogja a baloldali szavazókat, aminek a fővárosi kerületek jelöltjei látnák a kárát.

Tény kérdése, hogy a nevesebb civilszervezetek vezetői régóta hangoztatják, hogy Falus vállalhatatlan. Emiatt pedig inkább a Bokrosra teszik az X-et., de nem azért mert szeretik vagy kedvelik, hanem mert nincs más.

Magyar György is visszalép. Az ügyvéd korábban a hvg.hu-nak arról beszélt, hogy Bokros javára visszalépés ezt javasólja Falusnak is. Azonban  Szigetvári Viktor elutasította ezt a lehetőséget.