hirdetés

Kicsit úgy tűnik, mégiscsak megsértődött a kormány, hogy az MSZP kérdéséire lehet majd népszavazni a vasárnapi boltzár kapcsán. A kormány, illetve a miniszterelnök Orbán Viktor gyorsan reagált is a fejleményekre, bejelentette többek közt a közrádióban, hogy újabb szektorokra terjesztenék ki boltzárakat.

boltzár

A Fidesz-kormány nem akarja, hogy bárkinek kényszer legyen a vasárnapi munkavégzés, ezért évek óta dolgozik azon, hogy más szektorokra is kiterjessze a pihenőnapot, mondta a kormányfő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Orbán Viktor úgy nyilatkozott, hogy hétfőn kapja meg a kormány a nemzetgazdasági miniszter jelentését a vasárnapi boltzár hatásairól. Ezt nyilvánosságra fogják hozni, és az ezt követő viták után fogja a kormány eldönteni, hogy mi legyen a politikai válasz a vasárnapi zárvatartásról tartható lehetséges népszavazásra.

Mindeközben a kormányhoz hű és igen közeli Magyar Idők pedig arról cikkezett, hogy milyen nagy áremelkedések lesznek, ha vasárnap is kell majd dolgozni, és ehhez még egy szakértőt is találtak.  Nos úgy tűnik, a kormánypropaganda, beindult és mindent megtesznek azért, hogy az MSZP népszavazási kezdeményezése elhasaljon.

Hogy miért fáj mindez a kormánynak, pontosan nem tudni, de az tény, hogy ha a nép elutasítja a boltzárt, akkor tulajdonképpen akikre eddig hivatkozott a Fidesz, nos, azok kimondják a végítéletet, hogy mi nem így gondoltuk.

Bár lehet népszavazni a vasárnapi boltzárról, és sokak bánatára nem az ex-fideszes polgármester nejének, a kopaszokkal ténykedő Erdősiné kérdésére, hanem a baloldal által feltett kérdésekre, s ez zsigerből fáj a Fidesznek, de fura, hogy miért, hisz hatalmon vannak. Max na bumm, egy furcsa intézkedéssel kevesebb lesz.

(Fotó: thehungarianfeature)