hirdetés

Ismét egy újabb taxis balhé, a sokadik az elmúlt hónapokban. Ezúttal egy szentendrei fuvarozó ütötte meg a Kétfarkú Kutyapárt egyik aktivistáját, aki meg merte kérdezni a taxist, hogy miért rongálja a pártja plakátjait. Válasz helyett kemény ütést kapott a kérdezősködő fiatal. Úgy tűnik az utóbbi hónapok eseményei alapján, hogy egyre veszélyesebb a taxisokkal utazni vagy beszélni, és az agresszivitás már egy kötelező felvételi mérce.
verekedo-taxis-1A szentendrei taxis épp a Kétfarkú Kutya Párt plakátjait tépkedte, amikor a párt egyik aktivistája megkérdezte, rászólt, hogy ezt miért teszi. A felvételen jól látszik, hogy a taxisnak ez nem tetszett, és miután felmérte a terepet, hogy nincs-e rendőr vagy más a közelben, azonnal ütött.

Az Index elérte az aktivistát, aki elmondta, hogy az eset csütörtök délután történt a Szentendrei HÉV-végállomásnál.

Az aktivisták épp a plakátragasztásból visszafelé sétáltak, amikor észrevették, hogy a taxis a plakátokat tépkedi, és elkezdtek videózni. A taxis megütötte a videózó aktivistát, aki a földre került, és egyelőre fontolgatja, hogy tegyen-e feljelentést.

Kovács Gergely, a párt elnöke azt mondta, hogy a párt ezt megteszi. A plakátok letépkedése egyébként jogsértő.

Az Esti Újság szerkesztősége megkereste az illetékes Pest Megyei RFK-t, hogy nyomoznak-e az ügyben és terveznek-e bármit is tenni a taxisok elszaporodó agresszív viselkedése végett. Amint választ kapunk, ami napok kérdése is lehet a rendőrség sebességét ismerve, közöljük.

(Fotó: Pálma Pásztor/Kétfarkú Kutyapárt)