hirdetés

Újabb fordulat a miskolci egészségügyi botrányok és anomáliák ügyében. Úgy tudjuk a rákos betegek kezelését végző magán cégnek az EMMI-hez közel álló személyek felajánlották, lépjenek le, adják át a milliárdos onkológiai gépeket és épületet az állami megbízással együtt és nem lesz baj. A cég vezetése erre úgy tudjuk, nemet mondott. Érdekes véletlen de ezután a Medcentert ki sem fizette a Borsod Megyei Központi kórház, a gépeket pestiesen mondva lenyúlta az egészségügyi intézmény, ezen rákos betegeket gyógyító gépek engedély nélkül működtek, és jogtalanul vette fel az állami támogatást a betegek után a borsodi intézmény. Kis magyar valóságshow lett a vége. A kórház úgy tudjuk minimum 4 milliárdos perre készülhet.

 

Megfenyegették és erővel akarták elvenni a Borsod Megyei Központi Kórházban rákos betegeket kezelő magáncéget az EMMI-hez közel álló személyek. A magáncég milliárdos gépei mellett, a még hátralévő állami megbízás sokaknak fájhatott és szemet vetettek rá, hisz havonta több mint 50 millió forint bevétele volt a Medcenternek. A cégnek rendesen fizetett a Borsod Megyei Központi Kórház a szerződés szerint, azonban a 2018-as választások elött pár EMMI-hez közeli fő úgy gondolta megkaparintja a Medcenter milliárdos bizniszét. Így a kórház kezdett a kifizetésekkel csúszni, holott erre az államtól minden beteg után időben megkapták a finanszírozást. A cég vezetésével úgy tudjuk egy hivatalban közölték az illetékesek. Adnak 200 milliót és adják át a céget tokkal vonóval. Amennyiben nem ez lesz, komoly következmények várhatóak. ebben az időben már lehetett tudni, hogy Balogh miniszter távozni fog az EMMI éléről de hasonló utalások történtek már Kásler miniszter regnálása alatt is..

A Borsod Megyei Kórház közel 1 milliárddal tartozik az azóta végrehajtás alá került Medcenternek. Emellett az Esti Újság birtokába került szakértői jelentés szerint a kórház mintegy minimum 4 milliárdos perre számíthat amiatt, hogy a céget csődbe vitte és egyben el lehetetlenítette.

Fura, de a kórház jelenlegi vezetése a Medcenter gépeit tovább működtette úgy. hogy a sugárterápiás gépeket engedély nélkül használták és ÁNTSZ engedély sem volt rájuk miután a magáncég megelégelte a hitegetéseket és látták sosem kapják meg jussukat és felmondták a szerződésüket. Így a gépekre szóló ÁNTSZ engedély érvényét veszti. ennek ellenére vígan dalolva működtek tovább ezen sugárterápiás gépek. Mi kerestük az ÁNTSZ vezetőit 2018.április 20-án, de választ sosem kaptunk, pedig igen fontos momentumra kérdeztünk rá, de a rendszer zárt és úgy tűnik védik a mundér becsületét. .

Az is arcpirító, hogy az állami támogatásokat tovább vette fel szépen a borsodi kórház a betegek után, úgy, hogy  kvázi a Medcenter kvázi ellopott milliárdos gépeit használták. Ami bárhonnan is nézzük nem igazán törvényes és nem is etikus. Ráadásul a borsodi betegeket úgy kezelte a kórház az elcsent gépekkel, hogy azokra ÁNTSZ engedély sem volt, s biztosítás sem. Így, ha valamelyik beteggel baj lett volna, azt senki nem térítette volna meg.

Persze az is érdekes, hogy a kórház területén felépített ingatlan, ahol a rákos betegeket kezelte a Medcenter az is a magáncég tulajdona de bemenni már sosem tudtak miután felmondták a kórházzal a szerződést, mert a helyszínen lévő rendőröknek a kórházi vezetés azt mondta ez az ő tulajdonuk.

Természetesen írásban kerestük a Medcenter vezetőit, akik jelezték az Esti Újságnak, hogy nem kívánják kommentálni azon értesüléseinket, hogy az EMMI-hez közeli körök elakarták venni a milliárdos onkológiai gépeket és a még évekig szóló megbízást a cégtől.