hirdetés

Ha Budapest és kultúra, akkor újabb színházi botrány érik. Őze Áron elvesztheti színházát – írta meg a Népszabadság. A helyét állítólag a Halász János, Vidnyánszky Attila, Fekete Péter, Szűcs Gábor, Vasvári Csaba nevével fémjelezhető csoport megbízható kádere, Zalán János veheti át.

őze

Zalán János színész lehet a Pesti Magyar Színház új igazgatója – ezt valószínűsítette a Népszabadságnak több forrás. A jelenleg is zajló pályázatra beadta ugyan a pályamunkáját Őze Áron, a színház jelenlegi igazgatója is, de a portál úgy tudja, hogy ez nem sokat számít, mert Őze „nem tett semmilyen látványos gesztust sem a jelenlegi politikai hatalom, sem a színházi életet döntően meghatározó csoport felé”.
Zalán János azonban igen – lévén a Nemzeti Kulturális Alap Színház- és Táncművészet Kollégiumának miniszteri hatáskörben kinevezett elnöke. A Népszabadság Zalánt „hatalomközeli megmondó ember”-nek nevezte, aki a Halász János, Vidnyánszky Attila, Fekete Péter, Szűcs Gábor, Vasvári Csaba nevével fémjelezhető csoport „megbízható kádere” – írja a portál. Hozzátéve: neki még nincs színháza.
( Népszabadság, HVG, Esti Újság )