hirdetés

Most jó lenni adóhivatali alkalmazottnak. Az életpályamodell bevezetésével júliustól emelkedik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal dolgozóinak bére, nem is kicsit. Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára érthető módon büszke a változásra, hisz 50 százalékkal nőnek majd a bérek.

NAV

Az adóhatóság azon alkalmazottai, akik a NAV-törvény alá tartoznak, három lépésben 50 százalékos, a munka törvénykönyve alá tartozó dolgozók pedig egyszeri 30 százalékos béremelést kapnak.

Az életpályamodell bevezetése három lépcsőben valósul meg. Július elsejétől a NAV-törvény alá tartozó dolgozók bére 30 százalékkal emelkedik, a vezetők átlagosan 15 százalékos emelést kapnak. Ezt követően 2017. január elsején 5 százalékos, 2018. január elsején további 15 százalékos béremelés lesz – mondta az államtitkár.

A béremelés 21 320 dolgozót érint, azaz mindenkire vonatkozik. A NAV létszáma az elmúlt négy évben már több mint 2000 dolgozóval csökkent, a NAV átalakulásával még kevesebben dolgoznak majd a szervezetnél.

Tállai András bejelentette, július elsejétől nemcsak fizetésemelés lesz, hanem előmeneteli lehetőséget teremtő teljesen új rendszert vezetnek be. A tervezett rendszer külön elismeri a NAV-nál eltöltött éveket, tíz év után 75 százalékos illetményalap-szorzó lesz, ami ötévenként 25 százalékkal emelkedik.