hirdetés

David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete egy Twitter-bejegyzésben elmélkedett amiatt, hogy a magyar kormány orosz oligarchákat távolíttatna el az Európai Unió szankciós listájáról. Pressman jogosan teszi fel a kérdést ez a magyar embereknek miért is jó, hogy oligarchákat védenek a magyar politikusok ?

 

Néhány napja jelent meg a sajtóban az a hír, miszerint a magyar kormány több orosz oligarchát is el akar távolíttatni az unió szankciós listájáról . Azóta az is kiderült, hogy a lengyelek és több másik uniós állam hivatalosan is kifejezte tiltakozását az egyik uniós ülésen a magyar tervezet miatt.

Erre, valamint a kormánynak a háborúval kapcsolatos narratívájára utalt vissza David Pressman is a Twitteren közzétett bejegyzésében, amelyben azt a kérdést tette fel:

Miként szolgálja Magyarország és a magyarok érdekeit az, hogy a kormány orosz oligarchákat véd?

Az tény, hogy olyan 9 orosz oligarchának szeretne kedvezni a magyar politikai elit, akik Putyn elnök bizalmasai és akik mindennel bizonnyal dollármilliárdoson ülnek. Nos azt nem hinnénk, hogy ezen orosz milliárdosok cserébe minden magyar állampolgárnak adnának pár millió forintot támogatásként, hogy lekerüljenek az Eu listájáról.