hirdetés

Az FBI is kereste egy ideig állítólag azt az arab milliárdost, aki most a miniszterelnök rokonával üzletelget. Mondhatni egyre furcsább dolgok derülnek ki a szaúdi milliárdosról, Ammar M.A.A.N-ről, aki megszerezte az Orbán Viktor vejéhez köthető cégektől a József nádor téri volt Postabank-székházat. Sőt az arab úr Varga Mihály minisztériumát is.

 gaith pharaonEgy szaúdi üzletembernek adta el a József nádor tér sarki épületét, a volt Postabank-székházat az a cég, amely Tiborcz Istvánhoz (Orbán Viktor vejéhez) köthető – írja a Heti Válasz a következő megjelenő csütörtöki lapjában, amelyben arra is kitérnek, hogy a szóban forgó szaúdi üzletembert korábban az FBI is kereste.

Mint arról korábban beszámoltunk, az AMX Nador House Hungary Kft. vásárolta meg a volt Postabank-székházat, a cég egyik tulajdonosa pedig az a BDPST Zrt., amelynek bejegyzéséhez az illetéket Tiborcz István tette le. A vállalkozás még március végén egy jordániai üzletember, Ammar M.A.Abu Namous kezébe került,  és átnevezték Pharaon-Kappa Kft.-re. A Heti Válasz még korábban arról írt, hogy ez a cég az arab milliárdoshoz, Ghaith Pharaonhoz köthető, az ő nevében járt el a jordániai férfi is.

A lap most arról ír, hogy a Forbes magazin 2008-ban a világ tíz legkeresettebb fehérgallérosa közé sorolta az amerikai pénzintézetek bedöntése miatt sokáig az FBI által is körözött Pharaont, egy 2002-es francia parlamenti jelentés pedig úgy hivatkozott rá, mint aki kapcsolatban áll terrorszervezetek, köztük az Al-Kaida által is használt iszlám pénzügyi hálózattal.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy az illetékes magyar titkosszolgálatok minden bizonnyal most is leellenőrizték a rossz hírbe hozott arab milliárdost. A szolgálatok pedig feltehetőleg jelezték is a nemzetbiztonsági szempontból kiemelt személyek, rokonok felé, hogy semmi gond nincs, simán lehet Gaith Pharaonnal üzletelni.

A lap szerint az sincs kizárva, hogy Ghaith Pharaon fogja megszerezni a Budai Várba költöző Nemzetgazdasági Minisztériummal szomszédos ingatlant, a Magyar Nemzeti Kereskedőháznak pedig máris van egy közös részvénytársasága Pharaonnal, aki egyébként a seregélyesi Zichy–Hadik-kastélyt szintén megszerezte.

A volt Postabank-székházban korábbi hírek szerint luxusszállodát akarnak nyitni.

(Fotó: alchetron.com)