hirdetés

Felkészül Molnaszecsőd, Nyírpaszony,Gyöngyős,Tápióbicske,Baja,Szentantalfa,Balassagyarmat,Bakonycsernye, Kiskunfélegyháza, Nagytarcsa, Berettyóújfalu, Szászvár,Lajosmizse,Nyírkárász,Nyírbogdány,Szigetszentmárton,Pusztaszabolcs,Fehérvárcsurgó,Aba, Sárszentmihály, Pörböly, Hercegszántó, Nyíregyháza-Sóstófürdő, Besenyőtelek, Hajdúböszörmény, Demecser, Gödöllő, Berhida. Itt. nehéz lesz tankolni.

 

Hétfőtől a Mol 194 kis benzinkútra nem szállít üzemanyagot. A korlátozások átmenetiek, ugyanakkor határozatlan időre szólnak írta az olajvállalat. A felsorolt településeken lehet üzemanyaghiány – 194 kútra nem szállít a Mol hétfőtől üzemanyagot.

A cég szerint a döntés okai között van, hogy megnövekedett a kereslet a benzin iránt, és vissza kell pótolni a stratégiai készleteket, valamint jelenleg alacsonyabb nyomáson érkezik a kőolaj a Barátság vezetéken, illetve karbantartási munkát is kell végezni a Dunai Finomítóban.

Úgy tudni jelenleg 60 százalékos kapacitáson működik a finomító.

Az FBSZ elnöke csütörtökön úgy kommentálta a Mol döntését, hogy ez lényegében azt jelenti, hogy Magyarországon bedőlt a biztonságos üzemanyag-ellátás. Szerinte a döntés miatt 400-500 benzinkút is kieshet a rendszerből, amelyek a magyar üzemanyagellátás 30 százalékát biztosították.