hirdetés

Rég nem volt Magyarországon emuvadászat, de most eljött az ideje. A rendőrség szó szerint hajtóvadászatot indított két emu után Gyarmaton. Az óriásmadarakat végül egy vadász lőtte ki, mert sehogy sem tudták befogni őket, hiába segédkezett mindenki.

emu 444.hu

A két emu tulajdonosa éppen autóba rakta volna az egzotikus állatokat, amikor azok megszöktek. Az emukat többen üldözőbe vették, de a helyieknek sehogy sem sikerült elfogniuk a két szökevényt. Így lettek értesítve a rendőrök. A bejelentés után azonnal a helyszínre érkeztek az egyenruhások, mert a madarak tulajdonosa szerint idegen környezetben az emuk könnyen megvadulnak, és akár veszélyesek is lehetnek, mint akár a struccok. A rendőrök azonban a környékbeliek segedelmével sem tudták az emukat befogni, így a Gyarmati Vadásztársaság vadászával megpróbálták elfogni az elszabadult állatokat.

Természetesen a gyarmatiak is megpróbáltak segíteni az emu elfogásában. Autókkal elállták a menekülő emuk útját. Megpróbálták őket egy udvarra beterelni, de az emuk kitörtek onnan is. Kiszaladtak a 83-as főútra. A rendőrök és a vadász ekkor döntöttek úgy, hogy a helyzet már nagyon veszélyes. Ezért meghozták a döntést, és a vadász végül kilőtte a két emut.

(Fotó: 444.hu)