hirdetés

Komoly bajban van az ismert veszprémi kézilabdázó Marian Cozma gyilkosa. Sz.Ivánra most újabb 12 és fél év fegyház vár, akit első fokon emberkereskedelem és pénzmosás miatt ítéltek el 8 és fél évre de mivel bűncselekményt követett el a korábban kapott kedvezményeket is le kell ülnie.

 

Sz.Iván az ismert sportoló meggyilkolása után a kiszabott ítélet egy részét leülte, a jó magaviselete miatt 9 évet és 5 hónapot volt dutyiban. Azonban a férfit most emberkereskedelem és pénzmosás miatt ítélték el, ami miatt első fokon 8 és fél évet kapott. Ha az ítélet marad akkor a vádlottnak az ítéletéhez hozzáadódik az a négy év, amit elengedtek neki az előző bűncselekményből azaz Cozma megöléséből.

A vádirat lényege szerint Sz. mintegy húsz éve ismeri az ügy sértettjét, akivel szabadulása után vette fel ismét a kapcsolatot. Később hamis biztonságérzetet keltve és közös jövőt ígérve a nőt prostitúcióra kényszerítette, majd napi szinten kérte számon a bevételt. A vád szerint jelbeszéddel kommunikáltak, amelyben a „Hány kilométert futottál ma?” és a „Mennyi a lekvár?” kérdések gyakran előfordultak. A kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem mellett a vádiratban a pénzmosásra való felbujtás is szerepelt.

Az időközben nevet változtató férfi tagadta az ellene felhozott vádakat, a bíróság előtt azzal érvelt, nem kényszeríteni, hanem épp ellenkezőleg, lebeszélni akarta barátnőjét a prostitúcióról.

( cs)