hirdetés

Répcelak helyett Sárvárra ment a GYSEV szerelvénye. Azt, hogy mi okozta ezt a fatális tévedést, nem tudni. Mindenesetre vizsgálatot indított a GYSEV, miután szerda reggel a Szombathelyről Budapestre tartó Alpokalja InterCity Répcelak helyett Sárvárra futott be. A rossz irányba közlekedő vonat országnéző utasai 70 perces késéssel jutottak el eredeti úti céljukhoz.

GYSEV IC

Sokan meglepődtek a GYSEV Répcelakra tartó vonatán, mert a szerelvény valahogy Sárváron kötött ki. Az útiránytól eltérő sárvári vasútállomáson az utasok nem hagyhatták el a szerelvényt, a kalauz fél óra várakozás után tájékoztatta őket arról, hogy „technikai probléma adódott” – írta a nyugat.hu.

Az IC végül visszaindult Porpácra, majd onnan már a megfelelő irányba folytatta az útját.

A történtekkel kapcsolatban a GYSEV közölte, hogy a szerda reggel 6.50 perckor Szombathelyről Budapest irányába közlekedő 917-es számú InterCity vonatot Porpác állomáson helytelen irányba, Sárvár felé közlekedtették. A vonat Sárváron visszafordult, majd Porpáctól Csorna irányába közlekedett tovább.

Az InterCity a téves útirány miatt mintegy 70 perces késéssel közlekedett. A GYSEV megkezdte az eset körülményeinek kivizsgálását.

A cég a kellemetlenségekért az utasok elnézését kérte, és közölte azt is, hogy amennyiben a késés miatt az érintett utasok kártérítési igényt nyújtanak be, azt természetesen megtéríti a vasúttársaság.