hirdetés

Eltemették a magyar FBI atyját, a KBI rettegett főrendőrét, dr. Kiss Ernő tábornokot, aki március 17-én hunyt el váratlanul. A temetésen nem volt hivatalos rendőrségi búcsúztatás, nem volt sortűz sem. A főrendőr búcsúztatásán többek közt megjelent a volt igazságügyi miniszter, dr. Bárándy Péter, akárcsak a volt legfőbb ügyész, Bócz Endre, vagy épp Bene László, volt országos főkapitány, Gergényi Péter volt budapesti főkapitány, a KBI, azaz a magyar FBI rengeteg tagja, a TEK parancsnoka, Hajdú János és a belügyminiszter, Pintér Sándor is lerótta kegyeletét, akinek állítólag sokan nem örültek.

kisserno

A Farkasréti temetőben evangélikus szertartás mellett helyezték végső nyugalomra a magyar FBI, azaz a KBI alapítóját, a magyar rendőrség rettegett tudású alakját, dr. Kiss Ernő tábornokot. Több százan érkeztek a tábornok utolsó útjára, akik közt többségében a volt beosztottjai, barátai érkeztek virágokkal koszorúkkal, megtörten és szomorúan Kiss tábornoktól elbúcsúzni.

A temetésen részt vett dr. Bárándy Péter, volt igazságügyi miniszter, Bene László volt, országos főkapitány, Bócz Endre, volt legfőbb ügyész, Gergényi Péter, Budapest volt kapitánya, Sándor István, alias Papa a KBI ex fedett nyomozója, Hajdú János, a TEK jelenlegi parancsnoka, de a KBI kommandós osztagának volt vezetője, és ott volt a teljesség igénye nélkül Kiss tábornok régi jó barátja, Pintér Sándor belügyminiszter is. Állítólag sokan nem örültek a miniszter jelenlétének dr. Kiss tábornok rokonságából. Nehezményezik a mai napig sokan, hogy a nehéz helyzetbe került Kiss tábornok büntetőügyében annyit sem tett meg a miniszter, hogy a 4 és fél év börtönbüntetésre ítélt egykori barátját na akarják ilyen gyorsan a rácsok mögé csukni a szervek, hisz Kiss tábornokot alig ítélték el a bíróságon, de szinte máris megkapta a börtönbehívóját, ami nem egy szokásos és szokványosan gyors eljárás volt.

Az Esti Újság úgy tudja, Pintér belügyminiszter régi és lojális barátja jogerős elítélése után már nem is találkozott vele személyesen, mindez pedig nem esett jól az elhunyt Kiss tábornoknak, fájlalta, hogy régi barátja ennyire mellőzi.