hirdetés

El simítják az ORÖ gyanús pénzköltéseit ? Ezt támaszthatja alá,hogy feljelentéskiegészítést rendelt el a Fővárosi Főügyészség abban az eljárásban, amelyet Hadházy Ákos kezdeményezett az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) részvételével zajló Híd a munka világába program gyanús több százmilliós pénzköltései miatt. Mint arról már beszámoltunk számítógépeket vettek 21 millióért, autókat béreltek s vettek egy 300 milliós ingatlant a Gellért – hegyen.

ORÖ-nol

A hivatali visszaélés bűntett vonatkozásában elutasították Hadházy Ákos (LMP) feljelentését, amelyet a Híd a munka világába program pénzeinek felhasználása miatt tett.

S úgy tűnik az ORÖ gyanús több száz milliós uniós pénzköltéseit megpróbálják elsimítani az illetékesek, hogy ne legyen belőle nyomozás és rendőrségi vizsgálat sem. mindez érthető,hisz nem hiányzik egy újabb nyomozás, amely feltárná, hogy itt bizony kilopták az uniós százmilliókat. ezt támasztja alá ez a feljelentéskiegészítés nevezetű törvényi gumicsont. Tény kérdése, ha baki volt a pénzek felhasználásánál, akkor azt vissza kellene fizetni az Eu-nak. Persze nem azon ORÖ vezetőknek kell  visszafizetni, akik elkötötték ezen százmilliókat, hanem azon szövetkezeti tagoknak, akiknek a nevében kapták az uniós támogatás.

Ugyanakkor költségvetési csalás gyanúja miatt nem kizárt, hogy nyomozás indul, ugyanis a hatóság feljelentéskiegészítést rendelt el, amivel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi főigazgatóság központi nyomozó főosztályát bízta meg – tudta meg a Magyar Nemzet a Fővárosi Főügyészségtől. Az estiujsag.hu-nak ugyanis nem nyilatkoznak már ezen szervezetnél, mert szerintük mi nem vagyunk sajtó.

Bagoly Bettina, a főügyészség szóvivője elmondta: a kiegészítés határideje tizenöt nap, ami egyszer meghosszabbítható.

Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere személyesen rendelt el vizsgálatot az ORÖ vitatott pénzköltései miatt. Ennek során azt ellenőrzik majd, hogy a Híd a munka világába program szakmai terve és támogatási szerződése összhangban van-e. Az ellenőrzés alapján döntenek majd a támogatás kifizetésének mértékéről, illetve a Nemzetgazdasági Minisztérium bevonásával a program módosítását is kezdeményezhetik.