hirdetés

Brutálisan elverte, elrabolta és kifosztotta Sziget fesztiválozó utasát egy taxis. Az utas a fuvar után nem tudott kártyával fizetni, aztán még több pénzt kért a taxisofőr, aki meg is verte ügyfelét, majd kidobta. Az Esti Újság úgy tudja, hogy a taxis előzetes letartóztatása szóba sem került, ami több mint érdekes.

taxi

A police.hu-n vasárnap megjelent közlemény szerint az ír férfi a Sziget Fesztiválról akart szállásához, a Margit-szigetre menni. Mivel a fuvar végén nem tudott kártyával fizetni, a taxis elvitte egy automatához. Miután az utas kivett 20 ezer forintot, a taxis azt közölte vele, hogy csak akkor viszi vissza szálláshelyére, ha már nem 20 ezret, hanem 25 ezer forintot fizet a fuvarért.
Ezt sokallta az utas, és arra kérte a taxist, hogy vigye a rendőrségre, aki ezután megütötte a férfit, és egy ismeretlen, hegyes vidékre vitte, ahol közölte vele, akkor viszi vissza a városba, ha kifizeti a 25 ezer forintot. A férfi odaadta neki a pénzt, a taxis ezután kirángatta utasát az autóból, majd elhajtott.

Az ír férfi, aki a Sziget Fesztiválon volt, végül feljelentést tett. A rendőrök beazonosították az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható D. József 45 éves budapesti férfit, akit kihallgattak. Önbíráskodás megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást ellene.

Mindez azért érdekes, mert a taxis a leírtak alapján el is rabolta az utasát és ki is fosztotta. Az utas rabló taxis előzetesére úgy tudjuk, nem kerül sor, mert ezt nem is kérték a nyomozók, ami több mint érdekes egy ilyen súlyú bűnügynél.

(Fotó: illusztráció)