hirdetés

Vádat emeltek a kórházi szarka ügyében. Sokkoló, de az érintett egy ápoló. Az ügyészség szerint két év alatt mintegy húsz idős beteget fosztott ki a szentesi kórház alkalmazottja. A vádlott előzetes letartóztatásban van.

kórház usa

A Szentesi Járási Ügyészség kifosztással, lopással, illetve foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő kórházi ápolót. A vádirat szerint a szentesi kórházban két éve ápolóként dolgozó férfi anyagi problémáit úgy kívánta rendezni, hogy 2014 márciusától idős betegeket károsított meg. A vádlott kihasználta, ha a páciensek elhagyták kórtermüket, de előfordult, hogy az öntudatlan, védekezésre képtelen állapotban lévő beteg fülbevalóit vette ki, vagy épp aranygyűrűjét húzta le, vagy a kézitáskájukból vett el készpénzt.

A kórházból a vádlott nemcsak a betegeket károsította meg, de a munkaadóját is. 170 ezer forint értékben egészségügyi eszközöket is ellopott a vádlott – közölte Szanka Ferenc ügyész.

Az előzetesben lévő férfi helyzetét csak súlyosbítja, hogy egy álmatlanságra panaszkodó betegnek orvosi utasítás nélkül olyan gyógyszert adott, amelytől a páciensnek leesett a vérnyomása. A beteg a gyógyszermérgezés miatt további kezelésre szorult.