hirdetés

Mint az várható volt zokszó nélkül előzetesbe került az ex Jobbikos politikus. Sz. Istvánt, a Jobbik nyékládházi szervezetének egykori elnökét és társát a Miskolci Járásbíróság egyelőre csak harminc napra küldte börtönbe de feltehetőleg raboskodásuk sokkal hosszabb lesz . Így rövid időn belül lopással, embercsempészettel és most pénzhamisítással gyanúsítanak ex Jobbikosokat, ami több mint érdekes eseménysorozat. 

sz-istvan 

Nagy értékű pénzre elkövetett pénzhamisítás bűntett kísérletének gyanújával előzetes letartóztatásba helyezte Sz. Istvánt és társát a Miskolci Járásbíróság. Mindez várható és egyben indokolt is volt. A bíróság álláspontja szerint mivel az ügyben a nyomozás még folyamatban van, szükséges további tanúk kihallgatása, a szakértői vélemény beszerzése, az elkövetőtársak felkutatása, ezért szabadlábon hagyásuk esetén megállapítható az eljárás és az elkövető társak befolyásolásának, a bizonyítás megnehezítésének a veszélye.

 

A cselekmény jelentős tárgyi súlya miatt várható büntetés mértékére figyelemmel megállapítható a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye is, ami szintén a legsúlyosabb kényszerintézkedést indokolta.

 

A Napi Gazdaság információi szerint a nyomozók szinte kész állapotban foglalták le a hamis dollárokat, amelyekről csak a sorszámok, valamint az Egyesült Államok bankjegyein található, sast ábrázoló egyedi azonosító jel hiányzott. A Jobbik volt politikusa és bűntársa az elszámoltatáskor beismerő vallomást tett, amelyben azt is elismerték, hogy a kész hamisítványokat Ukrajnában kívánták forgalomba hozni.