hirdetés

Várható volt, hogy előzetes letartóztatásba helyezik a Gyöngyösön meghalt kislány szüleit. Az Egri Járásbíróság döntése nem jogerős, a szülők fellebbeztek. A jogerős döntésig azonban börtönben maradnak.

gyöngyösi apa

Az Egri Törvényszék közleményében kiemelte, hogy a gyöngyösi szülők esetében fennáll a gyanúsítottak szökésének, elrejtőzésének, illetve a tanúk befolyásolásának, bizonyítékok eltüntetésének a veszélye. Ezért volt indokolt a szülők esetében a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése.

Az édesanya esetében a bíróság a bűnismétlés veszélyét is megállapította, mivel korábban már két alkalommal ítélték el kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt, egyszer a jelenlegihez nagyon hasonló volt a tényállás. A bíróság itt minden bizonnyal a család nagyobbik lányának az ügyére gondolt, aki szintén kórosan lefogyott és kezelésekre kellett hordani.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsítottak és védőik ugyanakkor elsődlegesen szabadlábra helyezés, másodlagosan enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása végett jelentettek be fellebbezést.

Mint ismeretes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött sértett sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folytat nyomozást a gyanúsítottak ellen. A gyanúsítottak másfél éves gyermeke május 12-én hunyt el az otthonában, halálakor mindössze három és fél kilogramm volt. A kislány halálát az előzetes orvos szakértői vélemény szerint éheztetés okozta.