hirdetés

Rendőrök vitték el a polgármesteri hivatalból Madácsi Imrét, Kisléta ex-fideszes és újra megválasztott polgármesterét. A Fővárosi Törvényszék a városvezető előzetes letartóztatást elismerte. 

madacsi-imre-polgarmesterElőzetesbe került Kisléta polgármestere ex-fideszes vezére, Madácsi Imre. A városvezetőt jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével vádolja az ügyészség. Azt nem tudni, pontosan mit takar ez.
Az RTL Klub szerint évek óta húzódik az ügy. A polgármester több tárgyaláson meg se jelent az idézések ellenére. Végül körözést adtak ki ellene.

A helyiek elégedettsége ellenére a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság tavaly méltatlannak találta Madácsit egy másik ügy miatt a polgármesteri címre, miután a Debreceni Ítélőtábla másfél év felfüggesztett börtönre ítélte.

A bíróság szerint cégeket alapított és 2002–2005 között megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatott társaival. Az állami támogatást – összesen 87 millió forintot – ehhez meg is kapták, de ebből csak 13 milliót adtak oda a dolgozóiknak. Az ítélet után majd egy évvel az akkor még fideszes politikus le is mondott hivataláról, de áprilisban újra indult, és – már függetlenként – újra nyert.

(Fotó: Kölcsey TV)