hirdetés

Dutyiba került a mérgező alkoholt készítő 47 éves debreceni férfi. A pancsolt szesz miatt több mint 20 embert vittek kórházba és két ember állapota válságos.

metiles gyanúsítottElőzetes letartóztatásba került az a 47 éves férfi, aki miatt többen kórházba kerültek Szerepen és Debrecenben. N. Sándor a gyanú szerint márkás italokat, többnyire gyomorkeserűket metil-alkohollal és más egyéb adalékanyagokkal, aromákkal turbózott fel, ezzel gyilkos elegyet kotyvasztva. A gyanúsított az általa előállított hamis, mérgező italokat eladta ismerőseinek, akik azokat továbbértékesítették.

Tettének köszönhe­tően 21 ember került kórházba, köztük gyerekek is. Egy háromgyermekes édesanyát lélegeztetőgéppel tartanak életben. A nő édesanyja korábban úgy nyilatkozott a Blikknek, rettegnek, hogy bármikor elveszíthetik gyermeküket. Két másik ember maradandó agykárosodást szenvedett a veszélyes szesztől. Állítólag egy 3 éves gyerek is intenzív osztályra került. A metil-alkohol fogyasztásába akár bele is halhattak volna.