hirdetés

Előzetesbe került a késelő győri diák. A bíróság szerint fennáll a szökés , elrejtőzés veszélye ezért 30 napra a legsúlyosabb kényszerintézkedést rendelték el. Úgy tudjuk a tanárját megkéselő tanuló mindent beismert így a nyomozóknak sok dolga már nem is lesz. Feltehetőleg szakértők arra is választ kell, hogy adjanak a tanárnő viselkedése mennyire lehetett-e a tragédia kiváltója.

 

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a gyanú szerint a napokban a győri Jedlik Ányos szakközépiskolában késsel támadt a tanárára.

A bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta – írták.

A bíróság határozatának indokolása szerint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

A bíróság megállapította továbbá, hogy a letartóztatás elrendelésének törvényi feltételei közül az eljárás nehezítésének veszélye is fennáll, különös tekintettel a tanúk befolyásolásának lehetőségére.

A fiatalkorú gyanúsított letartóztatását egyéni elhelyezés keretében foganatosítják. A döntés végleges.
Mint ismert egy fizikatanárnőt késeltek meg Győrben, az 51 éves áldozatot hátba szúrta a tanítványa. .

A szakközépiskola több diákja is azt állította a tett helyszínén, hogy a fiatal már az óra elején megmondta, hogyha hármast kap a dolgozatára, leszúrja a tanárt. Amikor tényleg hármast kapott, meg is tette.

A megtámadott tanárnőt megműtötték, néhány nap múlva hazaengedhetik.