hirdetés

Bajba kerültek a Pride őrei, a rendőrség ugyanis őrizetbe vette őket. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csoportosan elkövetett garázdaság miatt eljárást indított az ellen a három biztonsági őr ellen, aki a szombati Budapest Pride felvonuláson, az Oktogonnál eltávolított egy kamionra felmászó ellentüntetőt a jármű tetejéről – közölte a főkapitányság.
Egyelőre nem tudni, hogy valójában valós biztonsági őrük teperték -e le és távolították-e el a Pride kamionjáról azt a férfit, aki felmászott a teherautóra és nemtetszését fejezte ki a melegfelvonulásról. A fréfit a három férfi rugdosta a földön fekvő személyt és szabad mozgásában is korlátozták. A biztonsági őrök hibáztak a szakértők szerint, ha egyáltalán szakképzett őrökről van szó. A rendőrség így mind három személy előzetes letartóztatását kéri az ügyészséggel közösen.

A tájékoztatás szerint a rendőrség azonosította és elfogta a három férfit, és őrizetbe is vették őket. Az ellentűntetőt ugyanis bántalmazták, és rugdosták is a Pride szecuritisai.
Hozzátették: azt a férfit, aki felmászott a Pride kamionra, még a helyszínről előállították, ugyancsak őrizetbe vették, és rendzavarás miatt szabálysértési eljárást indítottak ellene. A rendőrség kezdeményezte férfi bíróság elé állítását. Ugyanakkor a BRFK rendzavarás miatt szabálysértési eljárást indított az ellen az ellentüntető ellen is, aki Hősök terénél felállított kordont átugrotta és szitkozódott. A férfit a helyszínről szintén előállították.