hirdetés

Elkapták azt a drogdílert, akinek a kábítószerétől két kismama rosszul lett és az állapotos nőkön császármetszést kellett végrehajtani, hogy kisbabáik megmeneküljenek a biztos haláltól. A törökszentmiklósi férfi drogjától hat ember került kórházba. A  drogdíler előzetesét kezdeményezi az ügyészség. A majdnem végezetes drog a pentadron volt. Szerencsére egyelőre halálos áldozatot ez a drog nem követelt, nem úgy mint anno a patkányméreggel kevert heroin, amely több emberéletet is követelt.

bilincsben

Először a kismamák lettek rosszul, folyamatos tudatvesztéssel érkeztek a kórházba, majd követték őket a férfiak is. A két állapotos nőn, az egyik a 28., a másik  a 35. hétben volt, sürgős császármetszés is végre kellett hajtani – mondta Ecseki Tímea, a szolnoki Hetényi Géza Megyei Kórház ügyeletes orvosa.

A babákat a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikára vitték. Mind a babák, mind a drogot fogyasztó anyukák igen rossz állapotban vannak. A kismamák jelenleg is életveszélyes állapotban fekszenek az intenzíven.

A kismamák után újabb négy fiatal is kórházba került. Ők is fogyasztottak a brutális szerből.

Zacher Gábor toxikológus azt mondta, tudomása szerint a fiatalok egy alfa-PVP, illetve egy pentadron nevű szert fogyasztottak. Utóbbi szert később mind a kórház, mind a rendőrségi vizsgálat megerősítette.  Mindkettő stimuláns hatású, nagyon intenzív, durva túladagolást okoz, ami szapora szívműködést, érösszehúzódást, magas vérnyomást, halmozott görcsrohamokat és a testhőmérséklet extrém emelkedését okozza.

Az utóbbi években ilyen jellegű és kimenetelű drogmérgezésre nem nagyon volt példa. Bár tény, hogy 2004-környékén szó szerint halálos heroinadagok kerültek forgalomba Magyarországon. Többen belehaltak a drog fogyasztásába, mert az patkánymérget tartalmazott nagy mennyiségben. A heroint árusító nőt anno nagy erőkkel keresték, és el is kapták.