hirdetés

Átadta a horvát rendőrség azt a nőt, aki megszülte majd magára hagyta újszülött gyermekét Márfán a szőlő hegyen. Magyar rendőrök hiába igyekeztek és találtak rá a babára az a kórházban életét vesztette. A horvát nő őrizetbe került és indítványozták előzetes letartóztatását. Az Esti Újság úgy tudja a szökés veszélye miatt a csecsemő gyilkos nő dutyiba kerül egy időre.

 

A baba csaknem egy napig feküdt ellátatlanul a fűben, és hiába szállították kórházba, a csecsemőnek olyan sérülései voltak, hogy életét vesztette.

Csütörtökön nem sokkal dél után jogsegély keretén belül átadta a horvát hatóság a beremendi határátkelőn a magyar rendőrségnek azt a nőt, aki néhány nappal ezelőtt szülés után magára hagyta a gyermekét a Baranya megyei Márfa település melletti erdőben.

Mint ismeretes , a horvát társszervek értesítették 2022. június 16-án 0 óra 13 perckor a magyar rendőröket arról, hogy az eszéki kórházban elláttak egy nőt, aki vélhetően előző délután Magyarország területén megszülte a gyermekét, majd magára hagyta. A baba csaknem egy napig feküdt ellátatlanul a fűben. Miután rábukkantak, ellátták és kórházba szállították, ám a csecsemőnek olyan sérülései voltak, hogy nem sokkal később meghalt.

A nőt Pécsre, a rendőrségi fogdába szállították, meggyanúsították és kihallgatták úgy tudjuk. A bíróság 72 órán belül dönt a nő letartóztatásáról.

( Cs.T.)