hirdetés

Betöréses lopáson kapták állítólag a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom makói elnökét T.Csabát, akit állítólag a sértett háziak egy serpenyővel kaptak rajta, de állítólag a Jobbikkal is szimpatizáló helyi vezető pénzt és porcelán tárgyakat is  magával vitt. A Vármegyés vezető előzetes letartóztatását kezdeményezik, ami sokkoló és elgondolkodtató egy ilyen piti ügyben.

HVIM ítélet

Lopás vétségének gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség egy 29 éves makói férfit, aki egy helyi lakásból értéktárgyakat vitt el – közölte a rendőrség.  A gyanúsított a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) makói elnöke T.Csaba. Az eset érdekessége, hogy az elnök már el volt ítélve 2011 decemberében, a Csongrád Megyei Bíróság jogerősen két év – végrehajtásában öt esztendőre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. Nos, amennyiben bebizonyosodik az elnök elleni lopási ügy, akkor bizony ezt a két évet is le kell töltenie, hisz annak felfüggesztett ideje nem járt még le.

A rendőrség közleménye szerint egy Deák Ferenc utcai lakó vasárnap hajnalban arra ébredt, hogy a házuk elé felépített állvány irányából hangokat hall. Felkelt, majd egy férfit látott, akinek a kezében egy serpenyő volt. Felelősségre vonta, mire a konyhai eszközt a nyitott ablakon keresztül visszakapta. Az elkövető annyit mondott: “csak poén” volt. A feljelentés adatai szerint a lakásból készpénz és Zsolnay porcelán tűnt el.

A makói nyomozók még az esti órákban azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható T. Csabát, akit elfogtak. A férfi részben beismerte a bűncselekmény elkövetését. A rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását.

S álljunk meg egy pillanatra azért az eset elött. Több mint érdekes, hogy pár napja a Jobbikkal szoros kapcsolatot ápoló gárdakapitány bukik le és keveredik embercsempész gyanús ügybe. Aztán most a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom egyik vezetője keveredik egy igen piti lopási ügybe, amelynél az előzetes letartóztatás is felmerül. Hogy ? Na de ilyen piti eseteknél ez nem szokás, sőt egyenesen megdöbbentő. Nos mindez elgondolkodtató főleg annak tekintetében, hogy nemrég egy Nemzetbiztonsági Bizottsági meghallgatáson állítólag arról számolt be több illetékes hatóság is, hogy a Jobbik és a hozzá köthető szervezeteket lejáratási hullám fogja érni.

( Fotó: HVIM.hu, szentkoronarádió )