hirdetés

Miközben a főrendőrök perében ítéletre vár mindenki a vádhatóság által törvénytelennek ítélt 2006-os oszlatások miatt, fura mód az egyik érintettet most előléptették. B.Sándor aki a Nádor utcai véres oszlatást vezette alezredes lett állítólag. Legutoljára Gergényi Péter volt Budapesti rendőrfőkapitány kérte akárcsak a többi vádlott társa a felmentését  a Fővárosi Törvényszéken. 

főrendőrök

A Magyar Nemzet információi szerint őrnagyból alezredes lesz Bácsik Sándor, 2006. október 23-án a Nádor utcánál ő adott parancsot a tömegoszlatásra. A később ehhez kapcsolódó Bene–Gergényi-per hatodrendű vádlottját a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szerint nem előléptették, hanem a július elsejétől hatályos új szolgálati törvény alapján sorolták át alezredessé.

A lap emlékeztet, Bácsikot a tábornokperben is megvádolták, „elöljárói intézkedés elmulasztásával”.
Mint ismeretes a hírhedt tábornok perben legutóbb  a magasrangú rendőri vezetők mondhatták el védőbeszédeiket és szólalhattak meg az utolsó szó jogán. A vádlottak padján ül a volt ORFK vezére Bene úr, a BRFK vezetője Gergényi úr de még a Készenléti rendőrség akkor vezetője sem úszta meg a bírósági elé állítást. Pedig talán Dobozó Józsefnek van a legtöbb veszteni valója. Ha elítélik akárcsak felfüggesztett büntetésre is elveszítheti rendfokozatát és bizony a a jövőbeli rendőri nyugdíja is komoly veszélybe kerül. A többi rendőri vezető, aki már nyugdíjas azt nagyon nagy veszteség nem érheti az ügy miatt.

A volt BRFK vezető Gergényi védője szerint az elöljárói intézkedés elmulasztása miatt megvádolt volt rendőri vezető nem követte el a terhére rótt bűncselekményt, a vád pedig törvénytelen. Hozzátette: az ügyészség semmilyen olyan konkrétummal nem állt elő, amely a bűnösséget alátámasztaná, hanem megalapozatlan, fiktív cselekményekre hivatkozik.
Június 30-án kért felfüggesztett börtönbüntetést a 2006-os őszi eseményekkel kapcsolatban megvádolt rendőri vezetők perének vádlottjaira az ügyész a Fővárosi Törvényszéken. Az ügyész próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta elöljárói intézkedés elmulasztása miatt Bene László volt országos főkapitányra, Gergényi Péter volt budapesti főkapitányra és Dobozi Józsefre, a Rebisz egykori vezetőjére.
Az elsőfokú ítéletet a vádlottak utolsó szó jogán előadott védekezése után, várhatóan októberben hirdethetik ki. A vádlottak az eljárás során következetesen tagadták bűnösségüket.