hirdetés

Szalay Ferenc, Szolnok fideszes polgármestere elnézést kért, amiért az önkormányzat októberi közgyűlésén, ahol egy épülő parkoló miatt felszólalt és aggódó idős hölgyekről azt mondta, hogy ennyi „hülye vén k..át”! A polgármestert a bekapcsolva maradt mikrofonja hozta kellemetlen helyzetbe.
szalay-ferenc-polgarmester-szolnokA szolnoki polgármester nem mond le a trágár megjegyzése miatt, mert idős hölgyekről azt mondta egy kollégájának, hogy ennyi „hülye vén k..át”. Szalay Ferencet a bekapcsolva maradt mikrofonja buktatta le és verte ki sokakban a biztosítékot.

Az idős hölgyek egy épülő parkoló miatt aggódtak és szólaltak fel az önkormányzati ülésen.
Szalay Ferenc közleményében úgy fogalmazott, egy kollégájával folytatott magánbeszélgetésen olyan szavakat használt, amelyek „nem voltak helyénvalóak”.
A szavak kiváltó oka egy magántermészetű hír volt, amely mélyen sértette őt és családját – tette hozzá, megjegyezve: a hírtől feszültté vált, ebben a helyzetben mondta ki a közgyűlésnek nem szánt trágár mondatot.

A polgármester azt írta, szeretne elnézést kérni mindenkitől, akit megsértett; sajnálja, ha szavaival bárkit megbántott.

Aki ismer engem, az pontosan tudja, számomra mennyire fontosak az idősek, mennyire sokat adok véleményükre és tanácsaikra – hangsúlyozta Szalay Ferenc, hozzáfűzve: hisz abban, hogy az önkormányzattal és a szolnoki nyugdíjasklubokkal, az idősügyi tanáccsal szoros együttműködésben végzett munkát – amelyet két idősbarát önkormányzat cím minősít – nem befolyásolják sem az általa „helytelenül elmondott szavak”, sem pedig az emiatt indított „nemtelen politikai támadások”.

(Fotó: archív)