hirdetés

Egy budapesti férfi egy ismerősével akarta láb alól eltetetni a sógorát, mert haragudott rá. A bérgyilkosság befuccsolt, mert 5 milliója nem volt a leszámolásra. A megrendelő nagy pácban van, lebukott és vádat is emeltek ellene.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói emberölés előkészülete miatt folytattak nyomozást a 36 éves H. Krisztián ellen, aki a gyanú szerint egyik ismerősét akarta felbérelni sógora megölésére – olvasható a BRFK közleményében.

“H. Krisztián először telefonon, majd egy találkozón is megerősítette, hogy végleg el akarja tüntetni sógorát. A találkozásuk alkalmával Budapesten, a Határ úton egy szálloda előtt H. Krisztián megkérdezte ismerősét, hogy mennyiért vállalná el sógorának megölését, amire az ismerőse 5 millió forintot mondott. H. Krisztián ezt az összeget sokallta, így végül nem egyeztek meg.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított húga és annak párja között megromlott a kapcsolat és az emiatt kialakult családi viszály miatt akart végleg megszabadulni Nyírmadán élő sógorától a 36 éves férfi.

H. Krisztiánt a BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi a rendőröknek elmondta, hogy csak rá akart ijeszteni sógorára, nem gondolta komolyan a dolgot, és pénze sem volt erre a „megbízásra”.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére” – áll a közleményben.

( T.E.)