hirdetés

Nyolcmillió 25 ezren szerepelnek a névjegyzékben, ennyien szavazhatnak ma településük polgármesterére és önkormányzati képviselőire. A tét nagy: vajon meg tudja-e tartani előnyét a Fidesz a Budapesten. A Fideszben kimondatlan tény, ha Budapest elbukik akkor a választás kudarc lesz, az pedig szinte teljesen mindegy vidéken milyen eredmények születnek.

 

Bár igen nagy elönnyel várhatta Tarlós István Budapest újrázó főpolgármestere a választásokat, a Borkai szexvideó mindent felborított. Ráadásul arra nem igen számított senki, hogy a győri Fideszes polgármester körül kirobbant botrány Budapestre is hatással lesz. Nos lett. Nem is kicsit.

Nem véletlenül hangoztatta még tegnap is Tarlós, hogy nem késő lemondania győri  politikus kollegájának.

Borkai-ügye bekavart. Azt pedig senki nem tudta megmondani mi a jobb döntés, visszalépni vagy már végigcsinálni és utána lemondani. Politológus legyen a talpán, aki erre tutit tud mondani.

Budapesten az utolsó mérések szerint fej-fej mellett áll Tarlós István és Karácsony Gergely s kérdés a bizonytalan szavazók a győri Fideszes botrány után kire szavaznak.

8 millió 25 ezer 755 – a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint pontosan ennyien szerepelnek a névjegyzékben az önkormányzati választáson. A szavazóhelyiségek reggel 6 órától este 7-ig vannak nyitva. A szavazók közül 29 ezren átjelentkezéssel, bejelentett tartózkodási helyükön szavaznának, de miattuk ezúttal nem kell sorban állásra számítani, mert – az országgyűlési választással ellentétben – az átjelentkezőknek nem egy külön kijelölt szavazókörben kell voksolniuk.

 

A Facebook is készült a választásra, eddig  6.30.ig, 15800-an jelezték a közösségi oldalon, hogy már voltak voksolni.