hirdetés

Elkezdődött a tárgyalása a Hungária Bróker cég vádlott vezetőinek, akik az ügyészség szerint több milliárd forintnyi összeget csaltak ki több száz, mások szerint több ezer befektetőktől mesés, 30-40%-os hozamokat ígérve. Az ügyben öt vádlott van. A brókerbotrányok a hungáriások bedőlésével kezdődtek.
hungaria gyanúsítottakA mai kezdődő tárgyalás nem lesz nyilvános úgy tudjuk, mert ez egy úgynevezett előkészítő tárgyalás. Állítólag itt vitatják meg az érintett felek és a bíró, hogy a vádirat így jó-e , kell-e kiegészíteni vagy épp módosítani rajta. Értesüléseink szerint a hungáriás vádirattal is van baj bőven, akárcsak a hírhedt quaestoros iratokkal.

– Való igaz, lesz ma tárgyalás. Nem nyilvános. Szerény véleményem szerint vannak bőven hiányosságok a vádirattal, így azt el is fogom mondani a mai napon –mondta az Esti Újságnak dr. Zamecsnik Péter.

Úgy tudjuk, az érintett vádlott brókercég vezetői már nincsenek házi őrizetben, lakhelyelhagyási tilalom alatt vannak csak, ami azt jelenti, hogy az adott várost, illetve megyét, ahol élnek, nem hagyhatják el.

Mint ismeretes, több önkormányzatnak és az Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium egyik cégének is itt volt lekötve  többek között sok-sok milliárdja, illetve százmilliója. A pénzek eddig nem kerültek elő, és az sem derült ki, mire költötték az érintettek. A befektetők szerint 30-40%-os hozamokat ígértek nekik és ezt általában a főbrókerek előre át is adták az ügyfeleknek előre. Ráadásul a befektetett pénzek mind úgy lettek átvéve, hogy a brókercég irataira már a hozamokkal emelt összeg került fel. A hungáriások úgy buktak le, hogy az egyik befektető, állítólag a Fazekas Sándor minisztériumához köthető cég kiakarta venni a betett pénzét, de ezt nem tudta azonnal teljesíteni a vádlotti társaság, s ebből feljeelntés lett, majd így felborult pár nagy brókercég, köztük a Quaestor is.