hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja, napokon belül eldől a Fidesz felső vezetésében, hogy indul-e a jelöltjük vagy az általuk támogatott személy a gyömrői időközi polgármesteri választáson. A jogerősen felfüggesztett büntetésre elítélt és emiatt lemondott expolgármester, Gyenes Levente indul, és a nagy helyi riválisa, az MDF egykori tagja, Horváth István is megméretteti magát.

gyömröi tetsületi ülés

Egyelőre két jelölt indulása vehető biztosra az idő előtt megüresedett gyömrői polgármesteri posztért. Az egyik a májusban váratlanul lemondott városvezető, Gyenes Levente lesz, aki több mint tíz éve vezeti a Horthy családról is ismert Pest megyei települést, és akit a helyi Gyömrői 2000 Kör is támogat.

A másik az MDF egykori tagja, a ma már pártokhoz nem köthető Horváth István, aki jelenleg is a város képviselője. Értesüléseink szerint a Fidesz pedig napokon belül dönt arról, hogy indít-e bárkit is az időközi augusztus 28-ra kiírt választáson vagy sem. A Fidesz képviselője, Ducsai Sándor szerkesztőségünk kérdésére megerősítette, hogy igaz a hír, hogy a Fidesz helyi és legfelsőbb vezetői egyeztetnek arról, indítanak-e polgármesterjelöltet Gyömrőn.

– Bármi megtörténhet – nyilatkozta Ducsai Sándor az Esti Újságnak.