hirdetés

Lebukott az orvvadász rendőr. Az egyenruhás le is szerelt az eset után, és a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség a napokban eljárást indított ellene. A gyanú szerint engedély nélkül kilőttek és eltulajdonítottak egy nagy értékű szarvasbikát.

Lábod, 2008. szeptember 22. Bõgõ gímszarvas bika egy tisztáson a SEFAG Zrt. lábodi vadászerdészete területén. MTI Fotó: Kovács AttilaA bűncselekmény elkövetésekor még a rendőrség állományába tartozó, de időközben leszerelt férfinak és társának volt fegyverviselési engedélye és vadászjegye is. Szeptember 6-án azonban számukra idegen vadászterületen, Buzsák térségében, jogosulatlanul ejtették el a kétmillió forint értékű, hetes agancsos gím szarvasbikát.

 

A kilőtt vadat a rendőr gépjárművével az ő lakóhelyére szállították, ott az állat fejét a trófeával együtt levágták, a tetemet továbbszállították, tettükre Szőlősgyörök külterületén, egy közúti ellenőrzés során derült fény. A vad szállítására szolgáló járművet lefoglalták, a gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

(Fotó: illusztráció)