hirdetés

Szigorú és meglepő döntés. A Sándor-palotánál füstgránátot dobó férfire nyomkövetőt szereltek 4 hónapra, sőt házi őrizetbe szerette volna tudni a tüntetőt a vádhatóság.  A döntés azért szigorú mert senki nem sérült meg, milliók vagy épp milliárdok sem tűntek el, és bizony a vesztegetési pénzt átvevő ex-Fideszes honatya, aki már kormányhivatalt vezető csinovnyik lett  sem kapott súlyosabb kényszerintézkedést.

 

füstgránát_sandorpalotaA Fővárosi Főügyészség közölte, hogy 4 hónap bűnügyi felügyeletre ítélték azt a 28 éves férfit, aki pénteken füstbombával dobta meg a Sándor-palota épületét.

A döntés fura és szigorúnak is tűnik első hallásra. Persze, ha azt nézzük, hogy ennél is súlyosabb kényszerintézkedést akart az ügyészség elérni, akkor csöndben is maradunk.

Tény, hogy a szabályokat be kell tartani, a törvényt is. de, hogy egy füstrgánát miatt ez legyen , nos ez egy picit nonszensz. Persze értjük, hogy mit akar a vádhatóság. Semmi tüntetést, semmi vélemény nyilvánítást, semmi hangoskodást, mert , hogy nézne már az ki, hogy míg harcban állunk a migránsokkal, meg a Sorossal,a nép elégedetlenkedik ? Még a végén többen fognak elégedetlenkedni.

 

A férfit, miután a rendőrség elfogta, őrizetbe vették és a letartóztatását is kezdeményezték, mindezt azért, mert az épületen égési nyomot és piros festéket hagyott maga után a rádobott pirotechnikai eszköz. Az ügyészség túlzásnak tartotta volna a férfi letartóztatását, így bár azt elvetették, nyomkövető alkalmazását kérték az érintettel szemben. A Budai Központi Kerületi Bíróság végül ezt sem látta indokoltnak, így 4 hónapnyi bűnügyi felügyeletet szabott ki a férfira, aki ez idő alatt alatt a tüntetéseken sem vehet részt.

A férfival szemben egy másik büntetőeljárás is folyik, mert egy korábbi tüntetés során is garázda magatartást tanúsított a Főügyészség szerint. A döntés egyelőre nem jogerős, az ügyészség fellebbezett.

A rendőrség több személy ellen is eljárást folytat a tüntetések kezdete óta. Több száz főt igazoltattak a demonstrációk alatt és azokat követően, közülük sok személy ellen szabálysértési eljárást indítottak, de voltak hírek durva rendőrségi túlkapásokról  is, több embert pedig hivatalos személy elleni erőszakkal is vádolnak.