hirdetés

Több mint 13 év után elítélték Kulcsár brókert. Hat és fél év börtönbüntetést szabott ki a megismételt elsőfokú eljárásban a bíróság a sikkasztással és vesztegetéssel vádolt Kulcsár Attilára. A volt brókert emellett 230 milliós vagyonelkobzásra ítélték.

kulcsár atti

Kulcsár Attila volt brókert hat év hat hónap börtönre és 230 millió forintos vagyonelkobzásra ítélte sikkasztás és más bűncselekmények miatt első fokon a Fővárosi Törvényszék.

A brókerbotrány 2003-ban pattant ki, az ügyészség 2005-ben emelt vádat. A bíróság 2008 nyarán kihirdetett elsőfokú döntésében 8 év börtönre és 230 millió forint vagyonelkobzásra ítélte sikkasztás miatt Kulcsár Attilát.

Társai közül többen kaptak sokéves börtönbüntetést és több tízmillió, esetenként több százmillió forintos vagyonelkobzást. Másodfokon az ítélőtábla az ügyben megalapozatlanság, illetve súlyos eljárási hibák miatt 2010 tavaszán hatályon kívül helyezte az elsőfokú döntést, és új eljárást rendelt el.

Újabb fél évtized múlva a perbeszédekben a védelem jobbára felmentést, az ügyészség Kulcsárra és néhány vádlott-társára letöltendő szabadságvesztést indítványozott, továbbá összesen egymilliárdos vagyonelkobzást.

Kulcsár az eljárásban volt, amikor részben beismert eseményeket, de legutóbbi vallomásaiban már arról beszélt, hogy amivel jelenleg vádolják, az nem róható a terhére. A bíróság szerint 2003-ig terjedelmét és kárértékét tekintve nem indult ilyen büntetőeljárás Magyarországon.

Az eddig különféle kényszerintézkedések hatálya alatt töltött időt és az adható kedvezményeket figyelembe véve már csupán akkor kell börtönbe vonulnia, ha 4-5 évnél hosszabb szabadságvesztésre ítélik.