hirdetés

Elítélték az ex-Füzesgyarmati Fideszes polgármestert testi sértés miatt.  Bere Károly volt városvezető ráadásul egy Fideszes társát egy hölgyet bántott a Szeghalmi Járásbíróság jogerős ítélete szerint. A bántalmazásnak volt ugyan előzménye, de a taláros testület szerint azonban akkor sem lehet senkit tettleg bántani vagy épp a karján megragadni.

 

Elítélték Füzesgyarmat Fideszes ex-polgármesterét. Bere Károly kolleganőjét bántalmazta a bíróság jogerős döntése alapján.

A 2019. augusztus 18-án megjelent cikkben, mint utólagosan kiderült valótlan és egyoldalúan megfogalmazott híranyag jelent meg.

A füzesgyarmati Fideszes ex-polgármester bár tagadta a bűncselekmény elkövetését, de azt elismerte, hogy egykori párttársát Kovácsné Czeglédi Mária Tündét megragadta, vállánál fogva leültette egy székbe.

A bíróság szerint a sértett azon tette, hogy a tőle jogtalanul elvett jegyzőkönyvekért nyúlt és azokat kérte vissza Bere feleségétől és eközben lehet, hogy megfogta Bere nejének kezét ez nem bűncselekmény, nem törvénysértés így a jogos védelmi helyzet sem állt fenn.

A beidézett tanúk alátámasztották a sértett állítását. Az ex-polgármester beismerte, hogy a sértett párttársát leültette egy székbe, erővel, ezzel beismerte tettét s a bíróság emiatt döntött úgy, hogy az újabb tanúk meghallgatása nem szükséges. A bíró pedig ezen döntése így érthető.

Mint arról az Esti Újság is beszámolt tudósításában 2019. június 7.-én történt egy Fideszes közgyűlés, ahol kitört a kisebb fajta botrány. A taggyűlés levezető elnöke és a füzesgyarmati polgármester neje, Takács Zsófia, mint a közgyűlés egyik tagja között. Kovácsné ugyanis a megjelentek egy részét lehúzta a jegyzőkönyvből, ami Bere neje szerint nem volt jogszerű, ezért kezdődött el a konfliktus.

A jegyzőkönyv miatti túlgondolás érthető volt, hisz Kovácsnét leakarták váltani Beréék vélt vagy valós sérelmek miatt. Az elnök asszony, hogy ebből mit tudott vagy mit nem, nem tudni. Azonban az, hogy ő ragaszkodott a listához az érthető, hisz ez a feladata. Azt, hogy ő jogosan vagy nem jogosan huzogatott le neveket a listából már teljesen mindegy.

Nos úgy véljük egy férfi egy nőre semmiképp sem emelhet kezet, megkockáztatjuk akkor sem, ha az tettleg bánt. A mi erkölcsi nevelésünk alapján legalábbis. Persze, ha az illető nő késsel, fejszével, gépfegyverrel támad az már más tészta, de itt Füzesgyarmaton erről szó sem volt. Az is érthetetlen, hogy egy pártcsaládon belül vajon miképp fajulhattak a dolgok ezidáig? Mondjuk meg is lett az eredménye ennek az emberkedésnek, mert Bere Károly csúnyán elbukta a polgármesteri választást.

„Lehet túl nagy az igazságérzetem, de a mai napig nem tudtam feldolgozni a velem történteket, és a meghurcolásokat. Jelen világban ezek szerint nem erény, ha valakinek van igazságérzete? Közös célért dolgoztam, 16 éven keresztül ezt a munkát kívántam folytatni, szabályokat betartva, azonban ez ellehetetlenült. Szabályszerűen akartam lefolytatni az ülést, ezt nem tartották tiszteletben, engem ebben megakadályoztak.”-momdta az Esti Újságnak Kovácsné Czeglédi Mária Tünde sértett.

A megvert hölgy jogi képviselője az ítélettel teljesen elégedett .

„Gyakorlatilag maradéktalanul osztom a Szeghalmi Járásbíróság ítéletének indokolását, melyet a magánvádló által előadottaknak megfelelően fogadott el. A vádlott ténybeli beismerő vallomása – miszerint erőteljesen megragadta a sértettet és a székbe taszította – önmagában megalapozta a büntetőjogi felelősség megállapítását, melyet a becsatolt ambuláns lap szintén alátámasztott. Ezen érdemben nem változtathatott volna a védelem által indítványozott tanúk által előadott, illetve alátámasztott tényállás sem, miszerint a sértett megfoghatta a vádlott feleségének karját, ugyanis ezen cselekmény nem minősül büntetendőnek, így a jogos védelmi helyzetet sem alapozhatja meg.”-mondta az ügyvéd.

(csákány)