hirdetés

Elítélték azt a szolnoki férfit, aki helyett a rendőrség először egy másik férfit vett őrizetbe egy súlyos gyilkossági ügyben, mert mindkettőjüket ugyanúgy hívtak. Később a megrémült névrokont elengedték, sűrű elnézéskérések közepette. Az 52 éves férfit a három évvel ezelőtti gyilkosság miatt, amelyben egy autó-adásvétel közben lőtte le áldozatát, első fokon életfogytig tartó fegyházra ítélte a Szolnoki Törvényszék.

 börtön

A férfit kitervelt, nyereségvágyból, több ember ellen elkövetett emberölési kísérlet, fegyverrel való visszaélés és magánlaksértés miatt találták bűnösnek. Legkorábban 30 év múlva engedhetik szabadon a fegyházból.

Az ügyész az ítéletet tudomásul vette. A férfi enyhítésért, védője pedig téves jogi döntés miatt felmentésért és enyhítésért is fellebbezett.

A bíróság szerint a férfi 2013 májusában azért ment áldozata szolnoki házába, hogy autót vegyen tőle. Ott azonban pénzt és értékeket követelt, és lelőtte. A lelőtt vállalkozó felesége az ablakon keresztül menekült el, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közeli épületébe futott. Onnan a biztonsági őr hívta fel a rendőrséget. A nő könnyebben megsérült, kórházba vitték.

A gyilkos a helyszínről robogóval menekült el, és még aznap elfogták. Az MTI úgy tudja, hogy előzőleg egy másik férfit állítottak elő helyette, mert ugyanaz volt a neve.