hirdetés

Nyolc évet kapott a gyerekeket zaklató rendőrtiszt. Az elsőfokú döntést helybenhagyva jogerősen fegyházbüntetésre ítélt egy volt rendőrt szemérem elleni erőszak, illetve annak kísérlete miatt a Zalaegerszegi Törvényszék. A rendőr akkor bukott le, amikor gyermeke barátjához próbált fura módon közeledni.

rendőrség

A zalai vádlott 2011 novemberében ittas állapotban szexuálisan közeledett kiskorú gyermeke náluk vendégeskedő iskolatársához. A fiú ellenkezett, többször is megütötte a férfit, megpróbált elmenekülni, majd az ágy alá bújva töltötte az éjszakát – közölte a bíróság. A Zalaegerszegei Járásbíróság a nyilvánosság kizárásával tárgyalt ügyben első fokon ez év áprilisában hozott ítéletet. A férfit vádolták azzal is, hogy 2012 tavaszán egy kiskorú kislányhoz közeledett hasonló módon. A sértett édesanyja és a vádlott között szerelmi viszony alakult ki, a férfi többször is vigyázott a gyermekre. Egy éjszaka zaklatta az alvó gyereket, a felébredő kislány megijedt, felkelt, és amikor a vádlott elaludt, kimászott az ablakon.

A vádlott tagadta a terhére rótt cselekmények elkövetését, védekezésében a gyermeki fantázia szüleményének nevezte a sértettek által elmondottakat. A bíróság a kétséget kizáróan hitelesnek tekintett sértetti vallomások, a tanúvallomások, a szakértői vizsgálatok, a vélemények és a bizonyítékok alapján a vádirattal egyező tényállást állapított meg. Súlyosbító tényezőként értékelte, hogy a vádlott rendőrként követte el a cselekményeket, ezzel megingatta a rendőrségbe vetett közbizalmat is.

(Fotó: illusztráció)