hirdetés

Nem sokáig élvezhette a trükkös késes dohánybolti rabló a zsákmányát. A rendőrök egy órán belül elfogták a rosszullétet színlelő banditát, aki egy pohár vizet kért az eladótól, s amikor azt megkapta, elővette a kését és a bevételt követelte. A késes színjátszó rabló előzetes letartóztatását indítványozzák értesüléseink szerint.

elfogás dohánybolti raboló

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi 2016. május 15-én 11 óra körül bement egy Debrecen, Darabos utcában található nemzeti dohányboltba, ahol az eladótól vizet kért. Az ismeretlen azt mondta a nőnek, hogy rosszul érzi magát. Amikor az üzlet alkalmazottja oda akarta volna adni a pohár vizet, a férfi elővett egy kést a zsebéből, és a bevételt követelte. A megrémült nő a fenyegetés hatására átadta a kasszában lévő pénzt a támadónak, aki a helyszínről elmenekült.

Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök forrónyomon megkezdték az adatgyűjtést az ismeretlen azonosítása érdekében, amelynek során az üzlettől nyomkövető kutyát is indítottak. A beszerzett információkat követően a helyi nyomozók megállapították, hogy a feltételezett elkövető Debrecen belvárosában taxiba ült, és a járművel elhagyta a várost.

A hajdúböszörményi autópálya alosztály járőrei a taxit egy órán belül a Hajdúdorog és Hajdúböszörmény közötti úton megállították, és a gépkocsiban utazó S. Imrét elfogták. A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfinál megtalálták és lefoglalták a kést és az eltulajdonított pénzt. A nyomozók a 20 éves hajdúböszörményi lakost gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsítottal szemben felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.