hirdetés

Csütörtök délután Kolozsváron tartóztatta le a rendőrség azt a román orvost, akit azzal gyanúsítanak, hogy előző nap rálőtt Nyíregyházán egy házaspárra, megölve az asszonyt, férjét pedig súlyosan megsebesítve. A férfin életmentő műtétet hajtottak végre, jelenleg az intenzív osztályon géppel lélegeztetik. 

Szerda délután Nyíregyházán egy 54 éves román férfi egy házaspárra lőtt rá egy Friss utcai családi házban, a 40 éves nő meghalt, a 49 éves férfit életveszélyes sebesüléssel vitték kórházba. A helyszínen egy 7 év körüli ikerpár is tartózkodott, ők nem sérültek meg, de sokkos állapotba kerültek.

nyíregyházi gyilkossággal gyanúsított

A feltételezett elkövető egy szürke színű, MLB-257 forgalmi rendszámú Dacia típusú személygépkocsival menekült el a helyszínről. A rendőrség értesülései szerint a gyanúsított átszökött Romániába, ezért az ottani hatóságokkal együttműködve indult hajtóvadászat a férfi ellen, akit csütörtök délután három óra körül Kolozsváron fogtak el.

A férfi lakásában találtak egy pisztolyt, amiről azt feltételezik, hogy az a gyilkos fegyver lehet.

Az elkövető évek óta Magyarországon dolgozott, a sátoraljaújhelyi kórház tüdőgyógyász főorvosa volt.

Sajtóértesülések szerint a gyilkosság indítéka szerelemféltés lehetett, mivel a megölt orvoslátogatóként dolgozó asszonnyal munkahelyén, a kórházban találkozhatott először. A házaspár engedte be otthonukba az elkövetőt, ebből is az következik, hogy ismerték a tettest.

nyíregyházi gyilkosság

Közben megszólalt az egyik szemtanú:

A bűncselekmény helyszínének közelében lakó férfi a nyíregyházi televíziónak beszámolt az esetről: éppen kerékpárral ment el a ház előtt, amikor hallotta a lövéseket. A házban megtalálta a meglőtt párt. Először nem tudta, mi történt, azonban amikor visszafordult, megpillantott egy sikoltozó, véres lábbal rohanó kisgyermeket. Telefon nem volt nála, ezért hazarohant, hogy segítséget hívjon.

Amikor bement a lövöldözés helyszínére, látta, hogy a férfi vértócsában fekszik. A feleség mozdulatlan volt, a férj azonban vizet kért, és szemtanú beszélgetett vele, miközben várta a mentőt.

A sérült férfi megnevezte az elkövetőt, és elmondta, hogy mi történt: a lövöldöző fegyvert fogott a fejéhez, és azt mondta, „meghalsz” – nyilatkozta a szomszéd.

(Fotó: police.hu)