hirdetés

Hatalmas vonatszerencsétlenség is lehetett volna. Mindössze negyven méterre állt meg két személyvonat, egymással szemben. A katasztrófa csupán azért maradt el, mert a mozdonyvezetők lélekjelenlétűknél voltak és profin cselekedtek. Az eddigi szakértői vizsgálatok nem tudtak magyarázatot adni arra, hogy miképp történhetett meg, hogy a két vonat egymásal szemben haladhatott.

Vonat

A Mávinform sajtóügyeletese azt közölte, hogy a Szobról a Nyugati pályaudvarra tartó vonat eddig tisztázatlan körülmények között áthaladt a biztosítóberendezés vörös jelzésén és az egyik váltót felvágva szembement a Vác felé éppen induló személyvonattal.
A vonatokat vészfékezéssel sikerült megállítani egymástól mintegy 40 méterre. Személyi sérülés nem történt, az eset körülményeit a MÁV, a rendőrség és a Közlekedés-biztonsági Szervezet (KBSZ) is vizsgálja – közölte Peiper Kártoly. Az érintett vonatok a helyszíni vizsgálatok után közlekedhetnek tovább. A Budapest-Vác-Szob vonalon az esti órákban 10-15 perc körüli késések várhatók.
Tavaly év végén hasonló eset történt ugyanezen a vasútvonalon, december 2-án Vác és Verőce állomások között az Avala nemzetközi gyorsvonat és a Szobra közlekedő személyvonat alig 300 méterre állt meg egymástól. Kelenföld és Háros között 2013 szeptemberében volt ilyen incidens, akkor a Pécsről érkező Tubes Intercity és a Szombathelyre induló gyorsvonat a nyílt pályán egymással szemben haladt, egymástól száz méterre állították meg őket.